Podporujeme romské studenty na cestě za vzděláním
Podporujeme romské studenty na cestě za vzděláním

Claudia: “Mým snem je život v Paříži”

Vložil/a Jakub 10/05/2020


Claudia je studentkou oboru kosmetické služby a jednou by si přála mít vlastní kosmetický salon. Jak sama říká: „Chci líčit ženy pro veškeré společenské události.“ S tímto snem jí už přes dva roky pomáhá Vzdělávací program Gendalos, o kterém se Claudia dozvěděla přes své kamarády.

Gendalos Claudii nepomohl jen se vzděláváním: „Přinesl mi i zábavu a věci, které jsem nevěděla o romské kultuře.“  Claudia je spíše introvertka a na studentských setkáních má nejraději besedy s hosty a přednášky. „To si můžu někam sednout a poslouchat.“ Naposledy ji zaujalo motivační setkání s Robinem Striou, kdy obdivovala jeho pevnou vůli na jeho životní cestě. Claudia by se nyní ráda zlepšila ve škole, aby se jí zdařila maturita, která ji za pár let čeká. Jejím snem je život v Paříži, která ji okouzlila svou svobodu a pestrostí lidí na ulicích.

Pro Claudii jsou důležité malé drobnosti, které dávají jejímu životu smysl: „Největší radost mi dělá, když jsou lidi okolo mě zdraví a šťastní. Ráda trávím čas s kamarády, zpívám (ale jen pro sebe), někdy si zacvičím.“ O svobodě se zpívá i v její oblíbené písni Fly like a bird od Mariah Carey. Kdyby se Claudia mohla stát zvířetem, byl by to právě pták pro svoji volnost.

 

A co vzkazuje na závěr budoucím zájemcům o spolupráci v Gendalos?

„V Gendalos vám určitě poradí a pomůžou, tak je neváhejte oslovit!“

 

Článek vytvořila ve spolupráci s Claudií členka týmu Gendalos Martina Hojsáková