Podporujeme romské studenty na cestě za vzděláním
Podporujeme romské studenty na cestě za vzděláním

Maruška: “Chci být vystudovaná žena, která miluje svou práci”

Vložil/a Kristina 04/12/2018


Marušce je 19 let a studuje Vyšší odbornou školu se zaměřením na sociální práci.  Ve svém volném čase ráda poslouchá muziku, čte knížky, sleduje svůj oblíbený turecký seriál a chodí s přítelem do kina.

„O Gendalosu jsem se dozvěděla s pomocí mé tety, která tam kdysi pracovala. Poté jsme se seznámili s vedením, potkali našeho prvního klíčového pracovníka Pepu, a ihned se pustili do společné práce. Program Gendalos mi pomohl hlavně v prvním ročníku střední školy. Potřebovala jsem nutně pomoct s matematikou, jinak by mi hrozilo propadnutí. Díky skvělému doučování to tak nedopadlo. Naopak jsem se v dalších ročnících zlepšila až o dva stupně. Velkou pomoc mi poskytlo i po finanční stránce. Z fondu Gendalos jsem si mohla zakoupit například potřebné učebnice a materiály.

Nejraději vzpomínám na vánoční benefice, na kterých se podílím a také se jich účastním pravidelně. Spoustu jídla, velká zábava a skvělá vánoční atmosféra. Velmi se těším na tu letošní! 🙂 Ráda také vzpomínám na setkávání Gendalos, kde jsem se mohla zapojit do super aktivit nebo si poslechnout zajímavé přednášky.

Největší výzvou pro mě rozhodně bylo složit maturitní zkoušku. Díky Gendalos jsem si mohla nanečisto vyzkoušet slohové práce z češtiny a angličtiny, a také mi pomohl zvládnout opravnou zkoušku z didaktického testu Českého jazyka.

Moje klíčová pracovnice Hanka mi celé prázdniny pomáhala s výběrem vysoké Školy, a také mi poskytla veškeré informace o tom, jak to na výšce chodí. Nakonec jsem se s její pomocí dostala na Vyšší odbornou školu. Bez Gendalosu bych asi nebyla tam, kde jsem teď.

Ti, kteří ještě nevědí o programu Gendalos, by si o tom určitě měli něco zjistit. My v Gendalosu máme skvělé výhody, například můžeme využít tříměsíční šalinkartu na cestování do školy i ze školy. A spoustu dalších věcí.

Za 5 let se vidím jako vystudovaná žena s titulem bakalář, která bude milovat svou práci, bude mít vysněné bydlení a zdravou rodinu.“