Podporujeme romské studenty na cestě za vzděláním
Podporujeme romské studenty na cestě za vzděláním

Mirka: „Bez Gendalosu bych to nezvládla“

Vložil/a Hana 11/13/2017


Mirka studuje střední školu, obor sociálně-správní činnost. Je v maturitním ročníku, takže jí moc volného času tento školní rok nezbývá. Baví ji sledování filmů a seriálů, ráda poslouchá hudbu a miluje plavání.

„Když jsme se přestěhovali z Ostravy do Brna, sháněli jsme doučování matematiky. Teta nám řekla o IQčku, tak jsme tam zašli. Od té doby využíváme služeb IQčka. Asi největší výzvou pro mě na střední škole bylo překonat strach z matematiky. S pomocí mentorky, kterou mám díky IQčku, jsem strach překonala a v matematice jsem se zlepšila o dva stupně. Bez Gendalos bych to asi nezvládla, upřímně řečeno. Hodně mi v doučování pomohl. Kdykoliv jsem něco potřebovala, byli mi pracovníci po ruce. To samé mohu říct i o finanční pomoci s učebnicemi nebo sešity. Prostě kdykoliv super komunikace a domluva.
Nejraději vzpomínám na vánoční benefici, kde jsme v minulosti pomáhali vyrábět dekorace, nebo holky pracovaly jako hostesky. Další krásný zážitek, na který doteď ráda vzpomínám, byl koncert v Boby centru, který jsme si užily s mou mentorkou na sto procent.
Po maturitě je mým plánem dostat se na vysokou školu, když se nezadaří u zkoušek, tak na vyšší odbornou školu. Mezitím (o letních prázdninách) absolvovat a úspěšně dokončit taky autoškolu. Chtěla bych si najít časově dostupnou práci a všechny výdaje si financovat sama bez jiné finanční pomoci. Pracovat chci hlavně i proto, že podle mého názoru je jakýkoliv vysokoškolský titul bez minimální praxe v oboru skoro nepoužitelný. Po škole bych se chtěla danému oboru věnovat na plno a vytvořit si útulné bydlení. Za pět let se vidím ve svém vysněném bytě se stálou prací a titulem bakaláře.“